“Actuavallès” presenta a la trobada “Canviar l’escola per canviar el món” un interesant i enriquidor projecte educatiu en matèria de sexualitat.

Al mes de setembre de l’any passat, poc abans que comencés el curs escolar, vam rebre a Actuavallès l’oferiment de participar com a formadors en un projecte APS (APrenentatge Servei) dissenyat per la Fundació Pau i Solidaritat, de Comissions Obreres, i amb finançament de l’Ajuntament de Barcelona.

L’aprenentatge servei és una metodologia pedagògica que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

20150331_jornadescanvisescolamn

Al cas concret del nostre projecte, batejat com a “Sexaffect”, la part d’aprenentatge ha consistit en la realització d’un curs d’educació sexual i afectiva de 13 sessions integrat al contingut curricular de l’assignatura de català dels i les alumnes de 4rt A de l’institut Joan d’Àustria, al barri de la Verneda. La part del servei comunitari consistirà en la dinamització, per part dels i les alumnes que han rebut el curs, de l’exposició “La recerca del plaer”, un material lúdic i pedagògic creat pels Casals de Joves de Catalunya en un procés participatiu on van intervenir més de 100 joves d’arreu el territori.

recerca plaer blog

La darrera sessió del curs d’educació sexual va tenir lloc el passat gener, des de llavors, els i les alumnes estan familiaritzant-se amb els panells de l’exposició i preparant les dinàmiques associades a cadascun d’ells per tal de portar a terme les seves intervencions preventives la segona quinzena del mes de maig, primer al seu propi institut, on exerciran d’experts inter pares per als seus companys dels altres dos 4rts del centre, i després a dos instituts més de Barcelona: l’IES Besós i el Bernat Metge.

IMG-20150411-WA0001

Dissabte passat, en Raúl del Valle, que ha estat el tècnic de l’entitat encarregat d’impartir les sessions del curs d’educació sexual i afectiva, juntament amb l’Assumpta Durà, professora de català del Joan d’Àustria, i l’Alba Olvera, de la Fundació Pau i Solidaritat, van ser presents a les jornades d’intercanvi d’experiències entre centres educatius i ONG’s organitzades a Barcelona per “Lafede.cat, organitzacions per a la justícia global” explicant el projecte com a exemple d’una experiència educativa transformadora.

IMG-20150413-WA0004

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s